Een externe harde schijf wordt door de meeste mensen aangeschaft als extra opslagapparaat. Dat kan omdat je opslag op je laptop of computer te klein is. Soms is het noodzakelijk maar ook handig zijn om data extern op te slaan. Bijvoorbeeld om de schijf (en je data) mee te nemen. De uiteindelijk keuze van een externe harde schijf kan in de praktijk nog lastig zijn. Inmiddels is het aanbod behoorlijk groot. Aan de hand van een paar vragen is het mogelijk om een snel tot een goede keuze te komen:

  • Waar ga je de schijf voor gebruiken?

  • Welk type heb je nodig? HDD of SSD?

  • Welk formaat heb je nodig?

  • Welke capaciteit heb je nodig?

  • Heb je voorkeur voor een merk?

  • Welke aansluiting moet de externe harde schijf hebben?

  • Is de schijf compatible met je systeem?

Wat is een externe harde schijf?

Een harde schijf is een harde schijf gemonteerd op een ander apparaat. Het gebeurt meestal via een USB-aansluiting. De harde schijf kan worden aangesloten op uw laptop of computer. Het is een prettige manier om bijvoorbeeld grote collecties van foto’s, video’s, muziek en andere digitale materialen op te slaan zonder de opslag van je computer te vullen. Daarnaast geeft het de mogelijkheid om deze data makkelijk mee te nemen of op een ander apparaat aan te sluiten.

Waar ga je de externe harde schijf voor gebruiken?

Als eerste is het belangrijk om in je keuze goed mee te nemen waar je de schijf voor gaat gebruiken. Als snelheid geen probleem is dan is een goedkopere HDD een prima keuze. Wanneer snelheid belangrijk is dan is SSD een betere keuze.

Welke type heb je nodig? HDD of SSD

Externe harde schijven kan je in twee soorten indelen. Ten eerste heb je de HDD-schrijven. Deze zijn zwaarder en hebben bewegende delen. Het zijn doorgaans goedkopere schijven en hebben in de praktijk een groter capaciteit. Daarnaast bestaande SDD-schrijven. De SSD is vergelijkbaar in ontwerp met een geheugenkaart: het heeft geen bewegende delen. Dit heeft voordelen en nadelen. Een SSD is klein en licht van gewicht maar veel sneller. Het grootste nadeel voor hen is dat ze zijn duur in vergelijking met HDD-schijven.

Hoeveel past er op een externe harde schijf?

Hoeveel gegevensbestanden moet ik houden op een computer is afhankelijk van de mate dat het beschikbaar is op die machine en zijn types. Harde schijf capaciteit variërend van 120 GB (GB) tot 20 TB. Over het algemeen hebben de modellen op dit moment een capaciteit van 500GB, 1GB of 2GB. Uiteraard worden er steeds groter schijven geproduceerd.

Formaten: 2,5 en 3,5 inch

Externe harde schijven hebben over het algemeen twee dimensies: 1,5 inch en 3,5 inch. Een 2,5 inch interne harde schijf is in staat om meer informatie met minder datapunten op te slaan. De meeste 3,5 inch apparaten worden geleverd met voedingen in een stopcontact om te werken. Het is nauwelijks een probleem met de draagbare. Een standaard 2,5 inch externe harde schijf meet ongeveer 18x12x4 cm en weegt ongeveer 1 kilogram met voeding. 2,5 inch harde schijven zijn lichter (ongeveer 200 gram / 500 g) en relatief dunner dan de 2,5-inch variant. Het maakt gebruik van een USB-kabel in uw computer. Daarom is er geen extra adapter nodig.

Hoeveel past er op een externe harde schijf?

Hoeveel gegevensbestanden moet ik houden op een computer is afhankelijk van de mate dat het beschikbaar is op die machine en zijn types. Harde schijf capaciteit variërend van 120 GB (GB) tot 20 TB. Over het algemeen hebben de modellen een capaciteit van 500GB, 1GB of 2GB. Het maximale geheugen van het bestand is 500 GB. Hoe vaak zie ik foto’s of videoclips? U kunt ook 2 TTB selecteren.

Prijs

De prijzen van een externe harde schijf prijs is aanzienlijk gedaald in de afgelopen tijd. Daarnaast zijn de verschillen in kwaliteit kleiner geworden. Daarom kan je je keuze goed laten bepalen door de prijs die je voor een GB betaalt. Een harde schijf met 2TB kost ongeveer 75 euro. Uiteraard is dat afhankelijk van het type schijf. Snelle SSD’s kunnen veel goedkoper zijn. Voor een vergelijkbaar bedrag krijg je slechts 1 SSD drive, 512GB. Bijna alle harde schijven worden gemakkelijk gebruikt door Windows-computers.

Populairste externe schijven

Wat is de beste externe harde schijf?

 

De beste externe harde schijf is degene die aan al je eisen voldoet. Denk daarbij aan de opslagcapaciteit, snelheid en prijs. Als je veel data moet opslaan, is een externe harde schijf met een hoge capaciteit aan te raden. Wil je snel toegang tot je gegevens hebben? Kies dan voor een externe harde schijf met een hoge snelheid. Houd ook rekening met de prijs als je een externe harde schijf aanschaft. Soms is het beter om iets meer te betalen voor een hogere kwaliteit externe harde schijf.

 

Opslag externe schijf

Een externe harde schijf is een apparaat waarop je gegevens kunt opslaan. Dit kan een alternatief zijn voor het opslaan van gegevens op je computer. Een externe harde schijf is vaak handig als je veel gegevens moet opslaan en/of veilig wilt opslaan. Er zijn externe harde schijven met verschillende capaciteiten. Hoe meer capaciteit, hoe meer gegevens je kunt opslaan

 

snelheid externe schijf

De snelheid van een externe harde schijf is belangrijk als je veel gegevens wilt opslaan of als je vaak toegang wilt hebben tot je gegevens. Als je externe harde schijf snel is, kun je sneller gegevens opslaan en opvragen. Een externe harde schijf met een hoge snelheid is dus aan te raden als je veel gebruik maakt van je externe harde schijf

 

prijs externe schijf

De prijs van een externe harde schijf is natuurlijk ook belangrijk. Soms is het beter om iets meer te betalen voor een hogere kwaliteit externe harde schijf. Als je externe harde schijf goedkoper is, kun je wel meer opslaan maar de kwaliteit en/of snelheid kan minder zijn. Kies daarom altijd een externe harde schijf die aan al je eisen voldoet.

 

Als je op zoek bent naar een externe harde schijf, denk dan goed na over wat je precies nodig hebt. Kies vervolgens de externe harde schijf die aan al je eisen voldoet en die binnen je budget past. Dan weet je zeker dat je de beste externe harde schijf hebt aangeschaft.